Spoznajte Ptuj –  zakladnico tisočletij

Ptuj  je znan kot najstarejše slovensko  mesto,  ponaša se tudi z nazivom Zakladnica tisočletij in bogato dediščino.  Skozi spomenike, stavbe in muzejske zbirke pripoveduje  zanimive zgodbe , ki sežejo od  prazgodovine, skozi antično obdobje največjega razcveta Poetovione in srednjeveški čas, ko je Pettau  veljal za eno najpomembnejših trgovskih središč srednje Evrope, pa vse do zgodb o majhnem provincialnem mestecu  in  doživetij sodobnega Ptuja.

Zgodba o Gospodih Ptujskih

Gospodje Ptujski , vitezi, graditelji in meceni, so pomembno zaznamovali  300 let zgodovine Ptuja in okolice.  Njihov čas je čas gospodarskega in kulturnega razcveta  ter gradnje samostanov in cerkva. Nekatere v evropskem prostoru veljajo za vrhunske stvaritve gotskega sloga. Spoznajte pomembno vlogo te imenitne, uspešne in politično spretne rodbine od  njenega vzpona do zatona.

Vinska potepanja

Mesto skriva bogato zgodovino trgovanja z vinom in kletarstva. Skozi sprehod po mestu in degustacijo 5 vzorcev vina , spoznajte skrivnosti vinskih trgovcev in vinskih kleti.

Vodenje po rovu

Voden ogled skozi rov pod Ptujskim gradom, ki mu dodamo kanček bogate ptujske zgodovine in pokušino enega vzorca vina.

Vodenja po meri

Vodenje zastavimo po vaših željah.